Carleen Remodel
Built in 1952, this home was over-due a major facelift. A large multi-use space was converted into a secluded master retreat with wall to wall glass and skylights for a bright and airy escape. A new master bath was created with a rich pallet of wood-look tile mosaics and brass fixtures contrasted to the glossy white subway tile and cabinetry. A gutted kitchen remodel transformed the hodgepodge and inefficient galley kitchen into a bright, reflective, streamlined space for a family of five. The white countertops reflect the under cabinet lighting to create a well-lit workspace. Energy efficient appliances reduce energy use and keep the kitchen cool even on hot Texas days. The IKEA cabinets fit well and create a high end look on a budget. An intimate patio was created off the master bedroom to extend the retreat to the outdoors. Lastly, a coordinated freestanding workshop was built to continue to new "box" aesthetic of the master bedroom window wall.